campingbloesem Kamperen bij het Spikkerdal

Genieten in Midden-Limburg

Een heerlijk verblijf op Het Spikkerdal bij de familie Theelen.

Op camping Het Spikkerdal staat u tussen de fruitbomen! Dit staat garant voor een heerlijke vakantie.

Vanzelfsprekend is de camping van alle gemakken voorzien, zoals douches, toiletten, WiFi, afwasgelegenheid, wasmachine en wasdroger en stroompunten.

Klik hier voor meer informatie over de boerderij.

De camping is ieder jaar geopend van 1 april t/m 31 oktober.

Vanuit onze camping kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Klik hieronder voor meer informatie.

In Roermond kunt u naar hartelust shoppen, bijvoorbeeld in het Designer Outlet Centre.

Om online te boeken, is het handig te weten welk nummer bij welke plek hoort. Klik hieronder voor een overzicht van de camping.

×

camping Prijslijst Kamperen 2022

De onderstaande prijzen zijn per nacht.
Alle campingplekken zijn inclusief stroom en toeristenbelasting.

  • Kampeerplek 6A voor 2 personen € 18,50
  • Kampeerplek 10A voor 2 personen € 19,50
  • Volwassene extra € 6,-
  • Kind extra € 4,-
  • Kampeerplek 6A trekkerstent en 2 personen € 16,50
  • Prijzen

    per nacht
  • Boek online

Foto's Camping

camping3
Camping
camping2
Kamperen
campingbloesem3
Tussen de fruitbomen
bloesem
Bloesem op de camping
douchegebouw
Douchegebouw
campingbloesem4
Op het Spikkerdal

De boerderij van Pieter en Marleen Theelen

boomgaard Boomgaard

De boomgaard is altijd al een onderdeel geweest van de boerderij. Momenteel is onze boomgaard niet zo heel groot meer, nu dat Pieter de pensioenleeftijd heeft bereikt. Pieter heeft altijd voor het onderhoud van de boomgaard gezorgd. Er zijn drie verschillende soorten fruit te vinden, namelijk appels, peren en pruimen. Enkele populaire soorten appels zijn Elstar en Jonagold. Bekende perenrassen in onze boomgaard zijn Conference en Doyenné du Commice. Van de pruimen zijn de Reine Victoria en Opal het bekendste.

Door de jaren heen is er echter heel wat veranderd. De smaak van de mensen veranderd over de tijd, en daarmee moet het aanbod aan verschillende soorten appels, peren en pruimen ook veranderen. Veel oude soorten zijn nu niet meer in trek bij het publiek en zijn vervangen. Een andere reden om bepaalde rassen te kiezen, is de manier van telen.

Vroeger bestond een boomgaard veelal uit hoogstambomen. De naam zegt het al, dit zijn bomen met een hoge stam. Zo'n hoge stam heeft echter een groot nadeel, er is een ladder nodig om het fruit te plukken. En vaak is het met een goede ladder nog steeds onmogelijk om alle fruit te plukken van een hoogstamboom. De hoogstambomen werden vervangen door laagstambomen. Naast het gemak bij het plukken van het fruit, zijn deze laagstambomen veel makelijker te snoeien. De ontwikkeling van hoog- naar laagstambomen heeft er ook voor gezorgd dat er nieuwe fruitsoorten ontstonden die de oude hebben vervangen.

Een andere motivatie om nieuwe soorten appels, peren of pruimen te telen, is de houdbaarheid van het fruit. Na de oogst zijn er verschillende soorten die opgeslagen worden in koelcellen, zodat wij ook in de winter en de lente nog van appels en peren kunnen genieten. Pruimen zijn overigens niet goed te bewaren in koelcellen en zijn daarom nog steeds alleen in het seizoen verkrijgbaar of worden geïmporteerd. Appels en peren die lang te bewaren zijn, verdienen de voorkeur boven andere soorten. Dit heeft er tot geleid dat er nieuwe rassen zijn ontwikkeld specifiek met dit kenmerk.

Zoals gezegd, verdienen laagstambomen de voorkeur over hoogstambomen. Niet alleen bij het plukken van het fruit is het makkelijk, ook het onderhoud aan de boomgaard gaat een stuk efficienter met laagstambomen. Onze boomgaard bestaat, op enkele uitzonderingen na, uit laagstambomen.

In de winterperiode, of beter gezegd, de periode waarin de ontwikkeling van de boom stil staat, is het tijd om te snoeien. Het snoeien is een specialistische bezigheid. Er zijn tal van snoeimethodes in de fruitteelt, en iedere teler gebruikt zijn eigen methode en ervaring om er voor te zorgen dat er voldoende fruit aan de bomen hangt.

terras Groentewinkel

Momenteel is het assortiment van de groentewinkel ingekrompen en hebben we in het seizoen verse appels, peren en pruimen zolang de voorraad strekt. Verder hebben we nog eieren, aardappelen en verschillende soorten appelsap.

De groente- en fruitwinkel is een onderdeel van het bedrijf dat zich in de loop de jaren heeft ontwikkeld en nu weer is afgebouwd. Bertha Theelen verkocht vroeger al eieren, fruit en aardappelen aan huis. Dit is altijd kleinschalig geweest. Nadat Pieter en Marleen Theelen in het bedrijf stapten, is Marleen begonnen om een echte boerderijwinkel te realiseren. Het uitbreiden van het assortiment begon met een kist met kroppen sla, en is toen uitgegroeid tot een volledige groentewinkel.

Nu Pieter en Marleen de pensioenleeftijd hebben bereikt, is het assortiment ingekrompen. Zoals gezegd hebben we nu in het seizoen verse appels, peren en pruimen zolang de voorraad strekt en verder hebben we nog eieren, aardappelen en verschillende soorten appelsap.

De winkel is op vrijdag en zaterdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Contactgegevens

Kom gezellig langs voor koffie en vlaai.

Voor reserveringen of informatie kunt u altijd bellen of e-mailen.


  Jeroen en Ingrid Theelen

  Spik 165a, 6042 KT Roermond Asenray

  +31 (0)475 690741

  info@spikkerdal.nl