vakantiehuisvoorkant2 Luxe vakantiehuisjes

De familie Theelen nodigt u uit voor een heerlijke vakantie in onze luxe vakantiehuisjes.

U kijkt uit op de fruitbomen en de camping. Tevens beschikt ieder huisje over een eigen overdekt terrasje aan de zuidkant.

Natuulijk zijn de huisjes voorzien van alle luxe, zoals een ruim leefgedeelte met slaapbank, een luxe eettafel, een keuken met vaatwasser, twee slaapkamers en als extra een sauna. De slaapbank is geschikt voor 2 personen.

Voor een traditionele sauna belevenis hebben wij huisje 3 en huisje 5 tot uw beschikking. Deze beschikken over mooie Finse sauna's. Heerlijk genieten, en er lekker de tijd voor nemen.

Huisjes 1, 2 en 4 beschikken over een mooie infra-rood cabine. Deze sauna biedt u een ontspannende en therapeutische beleving. Een infra-rood cabine werkt heerlijk voor uw vermoeide spieren.

Klik hier voor meer informatie over de boerderij.

De camping is ieder jaar geopend van 1 april t/m 31 oktober.

Vanuit onze camping kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Klik hieronder voor meer informatie.

In Roermond kunt u naar hartelust shoppen, bijvoorbeeld in het Designer Outlet Centre.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

vakantiehuis Aanbieding

Boek nu!

Let op, de prijzen zijn exclusief city tax en service kosten.

 • Laagseizoen
  1-1-2019 t/m 29-5-2019
  11-6-2019 t/m 5-7-2019
  2-9-2019 t/m 31-12-2019
 • Week € 450,-
 • Mid-week € 375,-
 • Weekend € 375,-
 • Hoogseizoen
  30-5-2019 t/m 11-6-2019
  6-7-2019 t/m 1-9-2019
 • Week € 650,-
 • Mid-week € 550,-
 • Weekend € 550,-
 • City tax en service kosten € 2,50 p.p. per nacht
 • Boek online

Om online te boeken, is het handig te weten welk nummer bij welke huisje hoort. Klik hieronder voor een overzicht van de huisjes en de camping.

×

Foto's Vakantiehuisjes

voorgevel
Voorgevel
woongedeelte
Woonkamer
slaapkamer
Slaapkamer
keuken
Keuken
woonkamertv
Televisie woonkamer
woonkamerspant
Spant woonkamer
slaapbank
Slaapbank woonkamer
sauna
Sauna
badkamer
Badkamer

De boerderij van Pieter en Marleen Theelen

boomgaard Boomgaard

De boomgaard is altijd al een onderdeel geweest van de boerderij. Momenteel is onze boomgaard 2,6 hectare groot. (Een hectare is 100 bij 100 meter.) Er zijn drie verschillende soorten fruit te vinden, namelijk appels, peren en pruimen. Enkele populaire soorten appels zijn Elstar, Jonagold en Rubinola. Rubinola is een relatief nieuwe soort. Bekende perenrassen in onze boomgaard zijn Conference en Doyenné du Commice. Van de pruimen zijn de Reine Victoria en Opal het bekendste.

Door de jaren heen is er echter heel wat veranderd. De smaak van de mensen veranderd over de tijd, en daarmee moet het aanbod aan verschillende soorten appels, peren en pruimen ook veranderen. Veel oude soorten zijn nu niet meer in trek bij het publiek en zijn vervangen. Een andere reden om bepaalde rassen te kiezen, is de manier van telen.

Vroeger bestond een boomgaard veelal uit hoogstambomen. De naam zegt het al, dit zijn bomen met een hoge stam. Zo'n hoge stam heeft echter een groot nadeel, er is een ladder nodig om het fruit te plukken. En vaak is het met een goede ladder nog steeds onmogelijk om alle fruit te plukken van een hoogstamboom. De hoogstambomen werden vervangen door laagstambomen. Naast het gemak bij het plukken van het fruit, zijn deze laagstambomen veel makelijker te snoeien. De ontwikkeling van hoog- naar laagstambomen heeft er ook voor gezorgd dat er nieuwe fruitsoorten ontstonden die de oude hebben vervangen.

Een andere motivatie om nieuwe soorten appels, peren of pruimen te telen, is de houdbaarheid van het fruit. Na de oogst zijn er verschillende soorten die opgeslagen worden in koelcellen, zodat wij ook in de winter en de lente nog van appels en peren kunnen genieten. Pruimen zijn overigens niet goed te bewaren in koelcellen en zijn daarom nog steeds alleen in het seizoen verkrijgbaar of worden geïmporteerd. Appels en peren die lang te bewaren zijn, verdienen de voorkeur boven andere soorten. Dit heeft er tot geleid dat er nieuwe rassen zijn ontwikkeld specifiek met dit kenmerk.

Zoals gezegd, verdienen laagstambomen de voorkeur over hoogstambomen. Niet alleen bij het plukken van het fruit is het makkelijk, ook het onderhoud aan de boomgaard gaat een stuk efficienter met laagstambomen. Onze boomgaard bestaat, op enkele uitzonderingen na, uit laagstambomen.

In de winterperiode, of beter gezegd, de periode waarin de ontwikkeling van de boom stil staat, is het tijd om te snoeien. Het snoeien is een specialistische bezigheid. Er zijn tal van snoeimethodes in de fruitteelt, en iedere teler gebruikt zijn eigen methode en ervaring om er voor te zorgen dat er voldoende fruit aan de bomen hangt.

terras Groentewinkel

De groente- en fruitwinkel is een onderdeel van het bedrijf dat zich in de loop de jaren heeft ontwikkeld. Bertha Theelen verkocht vroeger al eieren, fruit en aardappelen aan huis. Dit is altijd kleinschalig geweest. Nadat Pieter en Marleen Theelen in het bedrijf stapten, is Marleen begonnen om een echte boerderijwinkel te realiseren. Het uitbreiden van het assortiment begon met een kist met kroppen sla, en is uitgegroeid tot wat het tegenwoordig is.

Het assortiment in de winkel bestaat uit groente, eieren, aardappelen en natuurlijk ons eigen fruit. Natuurlijk is niet alles van ons zelf, maar wij kopen wel verschillende groente en de aardappelen bij andere boeren in de regio. Andere zaken, zoals bijvoorbeeld citrusvruchten, kopen wij bij de groothandel in. Wij letten er uiteraard altijd goed op dat alles in de winkel van prima kwaliteit is. Daarnaast is er de mogelijkheid om fruitmanden te bestellen. Deze worden van ons vers fruit gemaakt, geheel naar wens en naar afgesproken prijs.

De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Op zaterdag zijn wij van 8.30 uur tot 17.00 uur geopen, de andere dagen zijn wij van 8.30 uur tot 18.00 uur geopend. Kom gerust een keer kijken, U bent van harte welkom bij Pieter en Marleen, groente en fruit.

Contactgegevens

Kom gezellig langs voor koffie en vlaai.

Voor reserveringen of informatie kunt u altijd bellen of e-mailen.


  Jeroen en Ingrid Theelen

  Spik 165a, 6042 KT Roermond Asenray

  +31 (0)475 690741

  info@spikkerdal.nl